Skip to content

Vuurwerk-angst bij uw vogels

Zoals voorgaande jaren adviseren wij u graag over de behandeling en onderdrukking van vuurwerk-angst.

De beste methode is om vanaf jongs af aan al te beginnen om uw dier te laten wennen aan harde en onverwachte geluiden. Zo kan een CD of DVD met vuurwerkgeluiden worden aangeschaft. Door de CD/DVD regelmatig af te spelen, en te starten met zacht geluid en het volume steeds wat op te voeren, raakt uw huisdier gewend aan de harde geluiden die o.a. vuurwerk met zich mee brengen. Ook regelmatig zelf harde geluiden produceren (laat eens een pan uit uw handen vallen bijvoorbeeld) waarbij u zelf geen schrikreactie geeft kan helpen uw huisdier hier aan te laten wennen. U heeft in de toekomst veel profijt van deze training. Is uw huisdier al wat ouder, begin dan al vroeg in het jaar met deze methode. Net voordat het vuurwerk geweld los barst heeft helaas weinig effect.

In sommige gevallen is de angst in een ver gevorderd stadium en moeten we extra maatregelen gaan nemen om oud & nieuw dragelijk te maken voor uw huisdier. Het liefst geven we onze dieren zo min mogelijk medicatie, maar toch willen we graag dat de angst voor knallen stopt.

Puur Nervositeit

Puur Nervositeit is een vloeistof dat bestaat uit samengestelde planten extracten. Hierbij moet u denken aan haver, passiebloem, stinkende gouwe, hop en rozemarijn (op alcohol basis). Dit product biedt ook ondersteuning in stressvolle situaties. Om de optimale werking te verkrijgen wordt echter geadviseerd dit product in combinatie te gebruiken met de Puur Rust en Bach Rescue en om hier tijdig (het liefst een maand van te voren) mee te starten. Puur Nervositeit wordt per 50 ml verkocht en kost €16.75. De dosering is afhankelijk van het lichaamsgewicht.

Wanneer u echt ten einde raad bent, kunnen wij een medicijncombinatie voorschrijven. De combinatie bestaat uit een spierverslapper en een tablet om te mentale gemoedstoestand tot bedaren te brengen. Helaas werken de medicijnen alleen goed in combinatie en kleven er de nodige voorzorgsmaatregelen en risico’s aan. U legt uw dier als het ware “plat”. Goed warm houden, niet storen en goed in de gaten houden of de ademhaling nog constant zijn is hierbij een pré. Tevens kan dit niet aan alle dieren worden voorgeschreven omdat het niet strookt met bestaande medicatie.

Wij vragen u alle bovengenoemde producten te bestellen. Dit omdat wij u er van willen verzekeren dat het product op voorraad is, en de houdbaarheid van het product te kunnen garanderen. U kunt dit telefonisch doen via 0418-591302 of via de mail: pakbon@bata4en.nl. Tevens adviseren wij u dit tijdig te doen. Rond de feestdagen kunnen we te maken hebben met vertraagde levering.

Nog even wat algemene tips:

  • Laat uw huisdier rond middernacht niet meer naar buiten. De meeste huisdieren lopen weg tijdens onweersstormen en oud en nieuw
  • Houdt het licht aan
  • Zet radio of tv aan
  • Hang een doek over de kooi heen

Het team van Bata4en | Kliniek voor Dieren wenst u hele fijne feestdagen toe!

Contact via Whatsapp