Skip to content

HONDEN

Onze dierenkliniek is er voor honden van particulieren, maar ook kennels c.q. fokkers en rasverenigingen kunnen ons inschakelen voor begeleiding. Al die doelgroepen zijn natuurlijk verschillend; daarom zijn onze begeleidingstrajecten dat ook. Ze worden compleet toegespitst op de behoeften en uitdagingen binnen elke doelgroep. Ook is iedere levensfase van uw trouwe viervoeter is uniek en vraagt om specifieke zorg en aandacht. Daar moet u als baasje rekening mee houden, maar onze dierenartsen natuurlijk ook. Bekijk hieronder wat wij voor u kunnen betekenen in ieder levensstadium van uw hond.

Waarmee kunnen wij u en uw hond helpen?

Puppy

Wilt u een puppy aanschaffen en heeft u er goed over nagedacht? Wij kunnen u adviseeren over het juiste hondenras dat bij u en uw gezin past. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor alle puppyzorg en vragen die u erover heeft.

Parasieten

Dit zijn organismen die alleen kunnen voortbestaan ten koste van uw hond. Vlooien, teken en wormen zijn hier voorbeelden van. Bovendien kunt u er zelf ook last van krijgen. Sommige parasieten kunt u zelf goed behandelen, maar soms is het nodig om bij de dierenarts een behandeling te laten doen, bijvoorbeeld het regelmatig ontwormen van uw hond.

Chippen

Het is in Nederland sinds 2013 verplicht om honden te te laten chippen. Particulieren moeten dit in de eerste 7 weken laten doen, fokkers hebben hier 8 weken voor. Wanneer u een hond aanschaft, zou deze gechipt moeten zijn. Is dat niet het geval? Dan kunt u uiteraard bij de Bata4en terecht.

Castratie/sterilisatie

U kunt bij ons uw hond laten steriliseren (teef), castreren of chemisch castreren (reu). Er zijn verschillende redenen om een sterilisatie of castratie uit te laten voeren, zoals het voorkomen van zwangerschap, maar ook gedragsproblemen kunnen soms aanleiding zijn. Wij informeren u graag over de voors en tegens van sterilisatie en castratie.

Voeding

Bij veel gezondheidsproblemen kan de voeding en het voedingspatroon van uw hond één van de oorzaken zijn. Wij kunnen u adviseren en helpen met het juiste voedingsadvies. Zelf verkopen we de voedingsproducten van Sanimed.

Dracht

Is uw hond drachtig? Bij de Bata4en bieden we de juiste begeleiding voor drachtige dieren. O.a. kunnen wij uw 28-dagen echo verzorgen, röntgenfoto’s maken voor het bepalen van het aantal pups, maar ook metingen vooraf voeren wij uit, zoals de progesteron bepaling.

Vakantie

Wij informeren u graag over waar u aan moet denken als u op vakantie gaat. Niet alleen wanneer de hond meegaat, ook als u ervoor kiest om de hond in een pension te laten verblijven, zijn er zaken waar u van tevoren rekening mee moet houden.

Spoedgevallen

Tijdens onze ruime openingstijden kunt u altijd bij ons terecht wanneer uw hond met spoed geholpen moet worden. Daarbuiten zijn wij onderdeel van een vast netwerk, zodat u altijd ergens in de buurt terecht kunt.

Mijn hond heeft last van…

Een hond kan in zijn leven last krijgen van verschillende aandoeningen. Hier vindt u meer informatie over al die aandoeningen, waar ze vandaan komen, wat u kunt doen en wat de behandelmogelijkheden zijn.

Verder zijn wij u graag van dienst met allerlei ondersteunende zorg, in iedere levensfase van uw hond. Voor oudere honden hebben wij ook de expertise in huis om u te ondersteunen met de verzorging van de oude dag van uw trouwe viervoeter.

Rennende puppy met bal | Bata4en uw dierenarts | Haaften
Contact via Whatsapp