Skip to content

CHIPPEN

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden!

Sinds 1 april 2013 is er een wettelijke verplichting om honden die ná deze datum geboren of in Nederland ingevoerd zijn te chippen en te registreren. Het chippen moet voor 7 weken leeftijd gebeuren en het registreren op naam van de fokker voor 8 weken leeftijd. Wanneer u een pup aanschaft zou deze dus gechipt en geregistreerd moeten zijn. Het is wel van groot belang dat u de registratie om laat zetten van de fokker naar uzelf.

Wanneer uw hond ouder is of om een andere reden nog geen chip heeft, kunt u deze op elk moment laten plaatsen bij een van onze dierenartsen. Dit gebeurt door middel van een holle naald, waardoor de chip uitgedrukt word en onder de huid van de hals achterblijft. Het unieke nummer word in het paspoort van uw hond genoteerd. Hierna is het belangrijk dat de chip word geregistreerd zodat uw gegevens en de gegevens van de hond hieraan verbonden zijn.

Registreer de chip van uw hond hier!

Contact via Whatsapp