Skip to content

CHIPPEN

Jaarlijks lopen in Nederland duizenden katten, honden en andere huisdieren weg. Een groot deel daarvan, vooral katten, vindt de weg naar huis nooit meer terug. Veel van deze dieren komen gelukkig via bijvoorbeeld de dierenambulance in een dierenopvang terecht. Voor dieren die geen chip hebben en niet in een databank zijn geregistreerd, is het vervolgens vrijwel onmogelijk om de eigenaar terug te vinden!

Het belang van een chip

Sinds 1 april 2013 is er een wettelijke verplichting om honden die ná deze datum geboren of in Nederland ingevoerd zijn te chippen en te registreren. Dat gebeurt niet alleen omdat het handig is in geval van diefstal of vermissing; het helpt ook bij de bestrijding van illegale hondenfok. Het chippen moet voor de leeftijd van 7 weken gebeuren en het registreren op naam van de fokker voor de leeftijd van 8 weken. Wanneer u een pup aanschaft zou deze dus gechipt en geregistreerd moeten zijn. Het is wel van groot belang dat u de registratie om laat zetten van de fokker naar uzelf.

Uw hond laten chippen

Wanneer uw hond ouder is of om een andere reden nog geen chip heeft, kunt u deze op elk moment laten plaatsen bij een van onze dierenartsen. Dit gebeurt door middel van een holle naald, waardoor de chip uitgedrukt word en onder de huid van de hals achterblijft. Het unieke nummer word in het paspoort van uw hond genoteerd. Hierna is het belangrijk dat de chip word geregistreerd zodat uw gegevens en de gegevens van de hond hieraan verbonden zijn. De chip, ook wel transponder genoemd, is een buisje ter grootte van een rijstkorrel. Eenmaal geplaatst zal uw huisdier hier dan ook geen enkele last van hebben.

Registreer de chip van uw hond hier!

Contact via Whatsapp