Skip to content

Ontwormen

Wormbesmettingen bij huisdieren worden vaak onderschat. Dat we de wormen niet zien bij onze huisdieren, houdt zeker niet in dat deze niet aanwezig zijn.

Ook worden we vanuit het Ministerie van VWS en LICG gewaarschuwd voor de gevaren die wormbesmettingen bij mensen kunnen geven. Het gaat dus niet alleen om de gezondheid van de katten, maar zeker ook voor hun omgeving. De risico’s gelden voornamelijk voor kinderen, oudere mensen en mensen met een zwakke gezondheid.

Het Ministerie van VWS, het LICG en uw dierenarts raden daarom ook aan 4 keer per jaar (om de 3 maanden) uw katten te ontwormen. Wanneer u na een ontworming ook daadwerkelijk wormen af ziet komen is het advies de behandeling na 2 tot 3 weken weer te herhalen (afhankelijk van het middel).

Ontwormingsschema jonge katten:

  • Op 4 weken leeftijd
  • Op 6 weken leeftijd
  • Op 4 maanden leetijd
  • Op 6 maanden leeftijd
  • Daarna elke 3 maanden.

Soms is het verstandig om een extra ontworming uit te voeren bij katten. Het risico op wormen is bijvoorbeeld hoger wanneer uw katten rauw vlees eten of wanneer ze last hebben gehad van vlooien. Vraag ons gerust om advies om te bekijken of extra behandelingen nodig zijn.

Advies over middelen om katten te ontwormen

Ontwormingsmiddelen zijn vandaag de dag op veel plaatsen te koop. Ze zijn er tegenwoordig niet alleen meer in pillenvorm, maar ook als pasta, invloeibare of korrelvorm, als injectie en als nekdruppels. Om zeker te weten dat u een goed en veilig middel gebruikt om uw katten te ontwormen, raden wij sterk aan om even te overleggen met de dierenarts of de paraveterinair. Uiteraard kunt u hiervoor ook bij de Bata4en terecht; neemt u hierover gerust even contact op.

Katten | Bata4en uw dierenarts | Haaften
Contact via Whatsapp