Skip to content

Konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren

Wij staan ook klaar voor uw kleine huisgenootjes zoals konijnen en knaagdieren.

Cavia’s, hamsters, gerbils, ratten en muizen. Allemaal knaagdieren die uniek zijn, in hun voorkomen, hun gedrag en de verzorging ervan. Het konijn wordt vaak ook beschouwd als een knaagdier, maar wat veel mensen niet weten is dat dit dier niet onder deze diersoort valt. Het konijn is namelijk een haasachtige.

De zorg voor uw huisdieren

De zorg voor konijnen en knaagdieren is net zo gevarieerd als de unieke eigenschappen van de soorten zelf. Zo kunt u een konijn bijvoorbeeld prima buiten huisvesten, ook in de winter. Cavia’s zijn hier echter niet tegen bestand en moeten binnen gehouden worden.

Ieder soort heeft zijn eigen eigenschappen, maar helaas kunnen ze ook talloze aandoeningen krijgen. Gelukkig hebben wij bij Bata4en veel parate kennis in huis om de gezondheid van uw konijn of knaagdier op peil te houden met behandelingen en advies. Zo hebben wij bijvoorbeeld verschillende vaccinatieschema’s opgesteld en mocht uw diertje onverhoopt toch ziek worden, dan staan we graag voor u klaar!

Om de gezondheid van uw dier zoveel mogelijk te waarborgen, adviseren wij om een jaarlijkse check-up te laten doen. We kijken dan bijvoorbeeld naar de conditie van vacht en huid, maar ook naar de ogen, oren en het gebit. Als het nodig is kunnen we ook de nageltjes nog even knippen.

Herken afwijkend gedrag

Houd uw konijn of knaagdier ook goed in de gaten en kijk of het afwijkend gedrag vertoont. En aantal knaagdiersoorten, zoals bijvoorbeeld de cavia, zijn van nature vluchtdieren. Dat betekent dat ze hun klachten niet snel zullen laten zien, waardoor het lastig is om vast te stellen dat ze een ziekte onder de leden hebben. Het is dus zaak om snel te handelen als uw diertje afwijkend gedrag begint te vertonen. Neem in dat soort gevallen altijd contact met ons op!

Chip uw konijn

Wist u dat konijnen ook vrij regelmatig weg kunnen lopen? Er worden elk jaar veel tamme konijnen gevonden en maar in een enkel geval lukt het om de eigenaar op te sporen. Om te voorkomen dat u uw konijn kwijt raakt, is het prima mogelijk om het bij ons te laten chippen. !

Voor meer informatie over konijnen en knaagdieren en of voedingsadvies, neem contact met ons op of stuur een email naar info@bata4en.nl.

Konijnen | Bata4en uw dierenarts | Haaften en Ophemert
Contact via Whatsapp