Skip to content

Konijnen en knaagdieren

Konijnen en knaagdieren

Wij staan ook klaar voor uw kleine huisgenootjes zoals konijnen en knaagdieren.

Cavia’s, hamsters, gerbils, ratten en muizen. Al deze knaagdieren zijn uniek in hun voorkomen en ook in de verzorging ervan. Zo ook het konijn, wat veel mensen niet weten is dat het konijn niet onder de soort knaagdieren valt maar wel als dusdanig wordt gezien. De zorg van de dieren is net zo verschillend als de unieke eigenschappen van de soorten zelf. Zo kunt u een konijn bijvoorbeeld prima buiten huisvesten, ook in de winter. Cavia’s zijn hier echter niet tegen bestand.

Ieder soort heeft zijn eigen eigenschappen en helaas horen daar ook talloze veelvuldig voorkomende aandoeningen bij. Gelukkig hebben wij bij Bata4en een hoge mate van parate kennis in huis om de gezondheid van uw konijn of knaagdier zo optimaal mogelijk te houden.

Wij hebben verschillende vaccinatieschema’s in huis en mocht uw diertje onverhoopt toch ziek worden staan we graag voor u klaar!

Houd uw diertje ook goed in de gaten, veel soorten knaagdieren zoals bijvoorbeeld de cavia zijn van nature vluchtdieren en laten dus niet snel zien als ze een ziekte onder de leden hebben. Het is dus zaak om snel te handelen als uw diertje afwijkend gedrag begint te vertonen, neem in dit geval altijd contact met ons op!

Voor meer informatie over konijnen en knaagdieren en of voedingsadvies, neem contact met ons op of stuur een email naar info@bata4en.nl.

Contact via Whatsapp