Skip to content

Katten

Katten

De kat is één van de meest voorkomende gedomesticeerde diersoorten in Nederland. Bij dierenarts de Bata4en zijn zij dan ook een zeer bekende verschijning.

Katten zijn sociaal maar ook eigenwijs. Het zijn dieren die binnen, maar ook buiten op hun gemak zijn. Veel katten blijven hun hele leven binnen en dat is meestal geen probleem. Zolang ze goed verzorgd worden en genoeg “avonturen” binnenshuis kunnen beleven worden ze daar niet ongelukkig van. Laat u uw kat ook naar buiten? Daar kan kan het dier zijn natuurlijke gedragspatroon volgen.

Of uw dier nu een binnen- of een buitenkat is, gezondheidsproblemen kunnen zich altijd voordoen. Buitenkatten lopen bovendien wat meer risico om gewond te raken door een aanrijding of een gevecht met een buurtkat. Binnenkatten zullen eerder psychische problemen krijgen, al is dat gelukkig in de meeste gevallen niet aan de orde.

Uw kat is bij ons in goede handen!

Natuurlijk wilt u het beste voor uw kat. Ons team is zeer bedreven en betrokken in de zorg voor deze pluizige dieren. Ook blijven wij onze kennis uitbreiden door regelmatig cursussen te volgen en seminars bij te wonen, en houden we de laatste ontwikkelingen op het gebied van kattenzorg nauwlettend in de gaten.

Uw katten kunnen bij ons terecht voor o.a.:

Ontwormen

Een kat kan wormen hebben zonder dat u dat in de gaten heeft. Wanneer u symptomen gaat zien, is uw kat vaak al ernstig ziek en kan het te laat zijn. Daarom raden we aan om uw katten elke drie maanden te ontwormen; kitttens zelfs elke twee maanden. Uiteraard kunt u hiervoor bij de Bata4en terecht.

Castratie/ sterilisatie

Zeker als uw kat veel buitenloopt, kan castratie of sterilisatie soms verstandig zijn. Bijvoorbeeld als u niet wilt dat uw kat drachtig wordt of om om gedragsproblemen te voorkomen. Denk aan sproeien of aggressief gedrag jegens andere katten.

Vaccinaties

Ook voor het vaccinatieprogramma voor katten kunt u met ons een afspraak maken. Gaat uw kat naar een pensión? Dan wordt meestal geëist dat er een Bordetella vaccin gezet wordt. Wanneer uw kat op reis gaat, moet u uw kat in laten enten tegen Rabiës.

Chippen

Het is nog niet verplicht om een kat te chippen, maar daarover is wel wetgeving in ontwikkeling. Het is sowieso heel verstandig om dat wel te doen, óók als u een binnenkat heeft. In een onbewaakt moment kan uw dier wegglippen en veerdwalen. Met een chip is de eigenaar van het dier eenvoudig op te sporen.

Diagnose stellen en behandeling bij ziekten

Denkt u dat uw kat ziek is? Laat ons uw kat onderzoeken zodat we een diagnose kunnen stellen en een behandeling in gang kunnen zetten.

Voedingsadvies voor alle leeftijden

In elke levensfase van uw kat is er een andere behoefte wanneer het om voeding gaat. Ook kan de gezondheid van uw kat te lijden hebben onder bepaalde voedingspatronen. Wij adviseren u graag hierover.

Voor meer informatie en/of vragen over de gezondheid van uw kat, neem gerust contact met ons op!

Katten | Bata4en uw dierenarts | Haaften
Contact via Whatsapp