Skip to content

Vaccinatie

Vaccinatieschema van de kat:

  • 9 weken leeftijd – Eerste vaccinatie (Kattenziekte feline parvovirus verzwakt en niesziekte feline calicivirus)
  • 12 weken leeftijd – Tweede vaccinatie (Kattenziekte feline parvovirus verzwakt en niesziekte feline calicivirus)
  • Jaarlijks de katten en niesziekte enting herhalen.

Pension:

Indien uw kat naar een pension gaat, dient er (pension afhankelijk) Bordetella gevaccineerd te worden. Deze mag niet samen met de jaarlijkse vaccinatie. Wij adviseren hier minimaal een week tussen te laten zitten. Ook deze vaccinatie heeft een bescherming van een jaar.

Buitenland:

Gaat uw kat mee naar het buitenland? Laat uw dier dan eens in de 3 jaar Rabiës enten. Wanneer u naar het buitenland gaat, adviseren wij u even naar uw dierenarts te bellen. Er zijn landen met bijzondere invoer eisen waar men rekening mee moet houden. Een huisdier dat de grens passeert dient tevens minimaal te beschikken over een microchip en een paspoort.

Hoe wij u attenderen op het langskomen voor de jaarlijkse vaccinatie.

Wanneer uw dier hier gevaccineerd is, houdt ons systeem jaarlijks bij wanneer deze moet worden herhaald. In eerste instantie zult u, indien wij in het bezit zijn van uw e-mail adres, de maand voor de benodigde vaccinatie u een oproep sturen per e-mail. Indien wij uw e-mail adres niet hebben sturen wij deze, en alle volgende oproepen per post. Na de eerste oproep per e-mail zullen ook de vervolg oproepen per post worden verzonden. In totaal krijgt u 3 x een oproep. Wanneer wij na deze 3 oproepen niets van u hebben vernomen verwijderen wij de herinnering uit ons systeem. U zult dan ook geen bericht van ons meer ontvangen.

Contact via Whatsapp