Skip to content

Paarden en pony’s

Paarden en pony’s

Voor de zorg van uw geliefde paarden en pony’s bent u bij de dierenartsen van Bata4en aan het juiste adres! Gevestigd in het ruimtelijke rivierengebied in Gelderland zal het niemand verbazen dat zij een aanzienlijk deel van ons dierenbestand vormen.

Paarden en pony bezitters weten als geen ander dat het dier veel aandacht en zorg nodig heeft. Paarden zijn immers zeer sociale dieren en, bij de juiste aandacht, erg op hun “mens” gesteld. Daarnaast is een paard van nature een vluchtdier. Hierdoor zal een paard bij bijvoorbeeld ziekte zijn zwakheden trachten te verbergen. Gelukkig zien wij vooral bij paarden dat door de intensieve band tussen paard en baasje eventueel afwijkend gedrag in een vroeg stadium wordt onderkent.

Paarden en pony’s behoren tot de grootste “gezelschapsdieren” van Nederland, het is dan ook een van de weinige dieren die de dierenarts op locatie bezoekt.

Onze zorg

Bij Bata4en hebben wij uitgebreide kennis om de paarden en pony’s in ons dierenbestand goed van dienst te kunnen zijn. wij staan voor u klaar met raad en daad bij onder andere:

  • ontwormen
  • vaccinaties
  • hoef en been gebreken
  • koliek
  • schimmel infecties
  • luchtwegproblemen (chronisch hoesten)

Ontwormen

Alvorens wij overgaan tot een recept voor het ontwormen van uw paard of pony, zal de dierenarts eerst een mestonderzoek moeten verrichten. Mestonderzoek is nodig om te bepalen of er überhaupt tot een ontwormingskuur overgegaan moet worden.

Aan de hand van de aangeleverde mest kan de dierenarts vaststellen of een paard is geïnfecteerd is met wormen en welke wormsoort het betreft. Ook de leefomstandigheden van een paard/ pony spelen een rol bij het wel of niet overgaan tot het geven van een wormenkuur.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie met betrekking tot onze diensten voor pony’s en paarden.

Contact via Whatsapp