Skip to content

Paarden en pony’s

Paarden en pony’s

Voor de zorg van uw geliefde paarden en pony’s bent u bij de dierenartsen van Bata4en aan het juiste adres! Omdat wij gevestigd zijn in het ruimtelijke rivierengebied in Gelderland, zal het niemand verbazen dat pony’s en paarden een aanzienlijk deel van ons dierenbestand vormen. Paarden kunnen ook behoorlijk oud worden: 25 tot 30 jaar is geen uitzondering. Kleinere pony’s, zoals shetlanders, kunnen zelf wel 40 jaar oud worden!

Aandacht voor uw paarden en pony’s

Paarden- en ponybezitters weten als geen ander dat deze nobele dieren veel aandacht en zorg nodig hebben. Paarden zijn immers heel sociaal en, waneer ze de juiste aandacht krijgen, erg op “hun mens” gesteld. Maar dat is niet de enige reden dat ze veel aandacht nodig hebben. Paarden en pony’s zijn namelijk van nature vluchtdieren. Dat betekent dat een paard of pony bij bijvoorbeeld ziekte zijn zwakheden zal trachten te verbergen. Wanneer er een intensieve band is tussen het dier en het baasje, zijn wij vooral bij paarden gelukkig dat eventueel afwijkend gedrag toch al in een vroeg stadium wordt onderkend.

Deze nobele rijdieren behoren tot de grootste “gezelschapsdieren” van Nederland. Het zijn dan ook één van de weinige dieren die onze dierenartsen op locatie bezoeken.

Onze zorg

Bij Bata4en hebben wij uitgebreide kennis om de paarden en pony’s in ons dierenbestand goed van dienst te kunnen zijn. Wij staan voor u klaar met raad en daad bij onder andere:

  • ontwormen
  • vaccinaties
  • hoef en been gebreken
  • koliek
  • schimmel infecties
  • luchtwegproblemen (chronisch hoesten)

Ontwormen

Alvorens wij overgaan tot een recept voor het ontwormen van uw paard of pony, zal de dierenarts eerst een mestonderzoek moeten verrichten. Mestonderzoek is nodig om te bepalen of er überhaupt tot een ontwormingskuur overgegaan moet worden.

Aan de hand van de aangeleverde mest kan de dierenarts namelijk vaststellen of een paard is geïnfecteerd is met wormen en welke wormsoort het betreft. Ook de leefomstandigheden van een paard/ pony spelen een rol bij het wel of niet overgaan tot het geven van een wormenkuur.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie met betrekking tot onze diensten voor pony’s en paarden.

Paarden en pony's | Bata4en uw dierenarts | Haaften en Ophemert
Contact via Whatsapp