Skip to content

Konijn laten chippen

Konijnen kunnen in een onbewaakt moment nog wel eens wegglippen. Door uw konijn te laten chippen én goed te registreren, kunt u snel herenigd worden met uw dier. Bij Dierenkliniek De Bata4en in Haaften zorgen wij ervoor dat uw konijn gechipt én correct geregistreerd wordt.

Konijn laten chippen én registeren

Alleen chippen is niet voldoende als u uw konijn na een ontsnapping terug wilt kunnen vinden. Ook de registratie is belangrijk. Deze moet correct uitgevoerd worden en de gegevens dienen actueel te zijn; anders wordt het terugvinden van de eigenaar erg lastig of onmogelijk. Het is niet verplicht om uw konijn te laten chippen en registreren; verstandig is het echter wel. Elk jaar raken veel baasjes hun konijn kwijt en dat is heel eenvoudig te voorkomen met een simpele en goedkope ingreep: een hele kleine chip en een correcte registratie.

Chip plaatsen bij een konijn

Met een steriele injectienaald wordt de chip, een klein buisje ter grootte van een rijstkorrel, onder de huid van het konijn geplaatst. We plaatsen de chip bij het linker schouderblad, waar hij de rest van zijn of haar leven blijft zitten. Op de chip staat alleen een nummer. Dat nummer registreren we en koppelen we aan uw gegevens. Loopt uw konijn weg? Wanneer het dier gevonden wordt, kan aan de hand van de chip snel achterhaald worden wie de eigenaar is en bent u snel herenigd.

Maak snel een afspraak

Ook al zit uw konijn in een prachtig stevig konijnenhok, toch kan het dier er in een onbewaakt moment vandoor gaan. Daarom adviseren wij konijnenbezitters om hun konijn te laten chippen en registreren. Maak eenvoudig een afspraak met onze dierenkliniek om uw konijn te laten chippen. Dat kan op elke leeftijd, dus ook bij jonge konijntjes. Wilt u eerst graag meer informatie? Dat kan natuurlijk. Neem gerust even contact op met de kliniek, dan beantwoorden wij graag al uw vragen.

Contact via Whatsapp