Skip to content

Dierenarts Leerdam

De Bata4en kliniek voor dieren is een moderne en zeer complete dierenkliniek in de omgeving van Leerdam. Onze specialisten staan elke dag klaar om uw huisdier te behandelen en de zorg te bieden die het nodig heeft. Naast honden en katten behandelen wij ook veel andere huisdieren, maar ook vogels en weidedieren die voor de hobby gehouden worden, zijn bij ons van harte welkom. Zo zijn we gespecialiseerd in de zorg voor Alpaca’s, maar ook pony’s, paarden en geiten krijgen bij ons de specialistische zorg die ze nodig hebben!

Dierenkliniek voor Leerdam voor eerste- én tweedelijns zorg

Natuurlijk kunt u bij ons terecht voor de jaarlijkse controles, maar ook voor allerlei eenvoudige en complexere ingrepen en operaties. Onze dierenkliniek is uitgerust om niet alleen eerstelijns, maar ook veel tweedelijns dierenzorg uit te voeren. Onder eerstelijns diergeneeskunde rekenen we bijvoorbeeld:

  • Chippen en registreren;
  • Vaccinaties zetten;
  • gezondheidscontroles en routineonderzoeken
  • De behandeling van veelvoorkomende aandoeningen

Luchtweginfecties, maag-darmproblemen, huidproblemen en eenvoudige verwondingen zijn voorbeelden van gezondheidsproblemen die binnen de eerstelijns zorg behandeld kunnen worden.

Maar ook voor tweedelijns zorg kunt u in heel veel gevallen gewoon bij ons terecht en hoeven we u niet door te verwijzen naar een specialist elders. Bij tweedelijns zorg die wij uitvoeren kunt u denken aan:

  • Orthopedie;
  • Fysiotherapie;
  • Tumorresecties;
  • Darmoperaties;
  • Tandheelkunde.

Bovendien beschikken we over ons eigen laboratorium waar we zelf bloedonderzoek kunnen doen, maar ook radiografieën en echo’s kunnen maken. U vindt bij ons dus alles onder één dak.

Moderne dierenkliniek bij Leerdam, óók voor gedragsproblemen

Sinds wij, Marieke en Leo van Merwijk, de praktijk in 2003 hebben overgenomen, hebben we de kliniek volledig gemoderniseerd en flink uitgebreid. Ook met gedragsproblemen kunnen wij uw dier vaak helpen; zo werken wij samen met een gedragsdeskundige. De prijs voor de specialistische zorg die wij bieden proberen we zo laag mogelijk te houden.

Jaarlijkse controle bij uw dierenarts

Sommige dieren hebben wat meer zorg nodig dan andere, maar het is altijd verstandig om een jaarlijkse controle uit te voeren. Door deze controles kunnen we eventuele gezondheidsproblemen op tijd vaststellen. Uw dier kan natuurlijk niet praten en soms is het lastig om te zien of er wat mis is. Ziektes als diabetes, maar ook gewrichtsklachten of bijvoorbeeld een verminderde nierfunctie kunnen tijdig ontdekt worden met een periodieke controle, zodat erger wordt voorkomen.

Tandheelkunde

Ook de verzorging van het gebit van uw huis- of weidedier is heel belangrijk. Een slecht gebit kan namelijk ook voor andere lichamelijke klachten zorgen. Bij ons kunt u ook voor tandheelkunde terecht. We voeren dus niet alleen controles uit; we kunnen ook tandheelkundige ingrepen doen. Denk bijvoorbeeld het bijslijpen van de tanden van uw alpaca wanneer ze te lang worden.

Contact met de dierenarts in omgeving Leerdam

U kunt heel eenvoudig contact met ons opnemen als u meer wilt weten over onze werkzaamheden en manier van werken. Wilt u een afspraak maken? Dat kan zowel telefonisch als online. Voor spoedgevallen of een afspraak voor vandaag of morgen, kunt u het beste even met ons bellen op 0418-591302.

Contact via Whatsapp